Affirmatie Kaarten Anna Cosma | 17 prachtige affirmatie kaarten

 22,50

Met deze prachtige affirmatie kaarten maak je van elk moment een fijn moment, of dat nu is tijdens een (cacao)ritueel, meditatiesessie of op een gewone doordeweekse dag.

Het doel van dit deck is om je een affirmatie of mantra te geven waarmee je de hele dag verbinding kunt maken.

Om je kaart te kiezen, schud je het kaartspel en houd je het tegen je hart terwijl je vraagt: ‘Wat is de affirmatie die mij op dit moment het meest van pas zal komen?’. Spreid vervolgens de kaarten in een boog voor je uit en kies een kaart.

Wanneer we van een affirmatie onze mantra maken, begint het allemaal samen te komen. Deze affirmatie kaarten zijn bedoeld om je aan te moedigen en te ondersteunen om de allerbeste versie van jezelf te worden. Trek voor elke gelegenheid een kaart of geef ze weg met een briefje. De achterkant is ontworpen met ruimte voor je eigen persoonlijke gedachten.

Categorie:

Beschrijving

De geest is een complex en wonderbaarlijk iets, dat is een feit. Maar zelfs je geest is niet immuun voor de krachten van negatief denken en twijfels. Henry Ford zei ooit: “Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk”. Kort gezegd betekent dit dat, ongeacht hoe bekwaam je ook bent, de kans kleiner is dat je zult slagen als je niet in jezelf gelooft.

Affirmatie kaarten, ook wel affirmatie kaartjes zoals ze liefkozend worden genoemd kunnen een fantastisch hulpmiddel zijn om negatieve gedachten te vervangen door positieve gedachten en de cyclus van negativiteit te doorbreken. Naast het simpelweg veranderen van je mindset, spelen positieve affirmaties een belangrijke rol bij het verminderen van stress, het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van je prestaties.

Wat zijn affirmaties?

Het woord ‘affirmatie’ is een steeds populairder wordende term. Voordat we ingaan op de reden waarom je affirmaties in je dagelijkse routine zou moeten opnemen, is het belangrijk om precies te weten wat ze zijn.

Affirmaties zijn uitspraken vanuit de eerste persoon die zijn ontworpen om positief denken en zelfvertrouwen aan te moedigen. Door middel van slechts één korte, tot nadenken stemmende spreuk kun je nutteloze (negatieve) gedachten of gevoelens van twijfel vervangen door gevoelens van vertrouwen en kalmte.

De kracht van affirmaties!

Affirmatie kaarten zijn geen magie, maar wetenschap

In tegenstelling tot wat sommige beweren, werken affirmaties niet op basis van bijgeloof. In feite werken positieve bevestigende woorden door het beloningssysteem in de hersenen te activeren: het ventrale striatum en de prefrontale cortex, om precies te zijn. Deze hersengebieden zijn hetzelfde beloningscentrum dat reageert op andere plezierige ontmoetingen, zoals het zien van je favoriete band of het eten van je favoriete eten.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat regelmatige bevestigende boodschappen de neurale reacties in de hersenen veranderen, waardoor gedragsveranderingen als optimisme en zelfvertrouwen ontstaan. Op dezelfde manier hebben fMRI’s ook de verhoogde activiteit in bepaalde neurale routes benadrukt die rechtstreeks verband houden met zelfverwerking. Het is gebleken dat verhoogde zelfverwerking fungeert als een vorm van emotionele buffer voor negatieve of bedreigende informatie, waardoor het gemakkelijker voor u wordt om met een positieve instelling op deze situaties te reageren.

Kortom, er is VEEL wetenschap die de impact van positieve affirmaties op de geestelijke gezondheid ondersteunt.

Om het maximale uit het gebruik van affirmatie kaarten te halen, is het belangrijk om ze dagelijks te gebruiken. Hoewel het eenmalig lezen van een positieve spreuk op een bijzonder stressvolle ochtend nog steeds een positieve invloed op je mindset zal hebben, zullen de beste resultaten optreden bij herhaaldelijk gebruik.

1 beoordeling voor Affirmatie Kaarten Anna Cosma | 17 prachtige affirmatie kaarten

  1. Sally

    Heb deze mooie kaartjes in m’n kamer opgehangen zodat ik ze dagelijks kan lezen 💗. Echt zo helpend!

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Affirmatie Kaarten Anna Cosma | 17 prachtige affirmatie kaarten

 22,50