Over Coco Cacao

Tegenwoordig is het zo gemakkelijk om jezelf te verliezen, verstrikt te raken in de ratrace. Je wordt verondersteld meer te willen; een carrière, een gezin, een groot sociaal leven, een perfect lichaam enzovoort.

Mannelijke energie overheerst, vaak ten koste van vrouwelijke energie. Het zachte, sensuele, zorgzame en gevoelige. 

Ik weet al jaren dat ik gevoelig ben, maar ik ben een ster in het verbergen hiervan. Zelfbescherming denk ik. Sinds de geboorte van mijn dochter probeer ik liever voor mezelf te zijn, meer in contact te komen met mijn vrouwelijke energie. Ik ben me er ontzettend van bewust dat ze mij als haar grote voorbeeld ziet. Ik wil dat ze weet dat het oké is om gevoelig te zijn, dat ze perfect is zoals ze is.

Ik voelde al het bovenstaande al, maar het werd concreet toen ik een ayurvedisch arts bezocht. Na de reguliere controles vroeg ze mij als eerste: weten je ouders dat je een gevoelig kind bent? Ik antwoordde: dat denk ik niet, eerlijk gezegd denk ik dat er maar heel weinig mensen zijn, zelfs degenen die dicht bij mij staan, die mij als gevoelig zouden omschrijven. En op dat moment wist ik dat ik delen van mezelf verborgen hield, die ik niet durfde te laten zien. Ik voelde dat er iets moest veranderen. 

Coco Cacao is voor mij meer dan een bedrijf, het is een manier om mezelf eraan te herinneren verbinding te maken met mezelf en anderen. Om te rusten, om te vertragen. Om mijn hart te openen.

En nee, cacao is niet de oplossing voor alles. Maar het drinken van cacao doe je niet gedachteloos dus leidt automatisch tot verstilling van lichaam en geest. Onder het mom van ‘een goed begin is het halve werk’ houd ik mijn cacaodrankje altijd even onder mijn neus om de geur op te snuffen terwijl ik mijn ogen dicht doe en een paar keer diep in en uit adem.

Liefs xxxx

Cacao is a tool to open your heart. – Keith Wilson, chocolate shaman