Magere cacaopoeder: wat is dat precies?

Wat is magere cacaopoeder?

Magere cacaopoeder bevat minder dan 20% cacaoboter, gewone cacaopoeder bevat minimaal 20% cacaoboter. Afhankelijk van de mate van persen ontstaan er gewone (volle) cacaopoeder of magere cacaopoeder.

Is magere cacaopoeder vegan?

Absoluut! Magere cacaopoeder is net als gewone cacaopoeder vegan.

Hoe wordt magere cacaopoeder gemaakt?

Allereerst worden cacaovruchten geoogst, iedere cacaovrucht bevat ongeveer 30 à 40 cacaobonen. Cacaobonen worden ook wel de zaadjes van de cacaovrucht genoemd. Na het oogsten wordt de cacaovrucht opengesneden en worden de cacaobonen op hopen gelegd en bedekt met bananenbladeren. Dit brengt het fermentatieproces op gang. Door het fermenteren van de bonen veranderen de bonen van kleur en ontstaat de typische aroma die wij kennen van cacao en ook chocolade. Hierna worden de cacaobonen gedroogd.

Vervolgens worden de bonen gereinigd, gebrand (tenzij er rauwe cacaopoeder gemaakt gaat worden) en vermalen tot cacaomassa. Tijdens het vermalen ontstaat er warmte waardoor het cacaovet vloeibaar wordt, het geheel verandert hierdoor in een vloeibare massa die bestaat uit cacaoboter en cacaopoeder. Met behulp van een cacaopers kan de cacaoboter gescheiden worden van de cacaopoeder. Afhankelijk van de mate van persen ontstaat er dan gewone (volle) cacaopoeder of magere cacaopoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *