Cacao bliss: een hemelse mix van cacao & paddenstoelen

Wat is cacao bliss?

Iedere cacao bliss blend is uniek, maar er zijn een aantal ingrediënten die in iedere cacao bliss blend terug komen.

Cacao bliss is altijd een combinatie van pure rauwe cacaopoeder, een of meerdere psilocybine houdende planten. Psilocybine is de werkzame stof in sommige paddenstoelen en truffels. In cacao bliss vind je vaak Lion’s Mane, Chaga of Reishi.

Lion’s Mane

Lion’s Mane (Hericium erinaceus) staat bekend om zijn sterke nootropische eigenschappen die de hersenfunctie kunnen ondersteunen. Denk: meer focus, mentale helderheid en een beter concentratievermogen. Lion’s Mane is verrijkt met herstellende eigenschappen om gezonde darmen te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.

Chaga

Chaga (Inonotus obliquus) staat bekend als een stimulerend middel om je energie en de stressreactie van het lichaam in balans te brengen. Ook wordt het geroemd om zijn herstellende eigenschappen en ondersteuning van het immuunsysteem. Chaga zit boordevol antioxidanten en bioactieve stoffen die kunnen helpen bij de bescherming van de cellen, het verminderen van het cel verouderingsproces en het kalmeren van het zenuwstelsel.

Reishi

Reishi (Ganoderma Lucidum), een herstellend adaptogeen dat kalmeert, de slaapkwaliteit verbetert en stressbestendigheid bevordert.

Naast medicinale paddenstoelen en/of truffels worden aan cacao bliss blend diverse kruiden toegevoegd, welke kruiden dat precies zijn verschilt per merk. Drie kruiden die je in vrijwel iedere cacao bliss blend terugvindt zijn: lucuma (een natuurlijke zoetstof met een lage glycemische index), kurkuma en kaneel.

Sommige blends bevatten daarnaast ook caapi. De natuurlijke MAO remmer banisteriopis caapi (heilige liaan) is een bestanddeel in ayahuasca. De blends die in onze shop verkocht worden bevatten geen caapi. De cacao bliss blends die tijdens ceremonies worden gebruikt bevatten dit ingrediënt vaak wel. Cacao bliss ceremonies worden om deze reden ook weleens een mild alternatief voor ayahuasca genoemd.

  • Het toevoegen van cacao bliss aan je dagelijkse routine kan onder andere leiden tot:
  • Meer verbinding met jezelf en je gevoel
  • Meer rust
  • Meer flow en creativiteit
  • Het openen van je hart
  • Het verminderen van angst, depressie en burn out
  • Het helen van verdriet
  • Het helen van relaties
  • Spirituele groei
  • Zelfontwikkeling

Daarnaast kan een cacao bliss ceremonie ook erg confronterend zijn, het brengt je niet alleen in contact met jezelf op dit moment maar kan ook een sluier van het verleden en de toekomst halen. Net als bij iedere andere ceremonie verschilt het van persoon tot persoon hoe hij of zij de ceremonie ervaart.

Cacao bliss ceremonie: een innerlijke reis

Cacao ceremonies zijn inmiddels vrij bekend in Nederland, ook de cacao bliss ceremonies winnen terrein. Toch verschillen deze twee ceremonies vrij veel van elkaar. De meeste cacao bliss ceremonies hebben meer weg van een ayahuasca ceremonie dan een cacao ceremonie. Dat wil zeggen: tijdens de ceremonie zullen momenten van stilte afgewisseld worden met muziek. In het begin van de cacao bliss ceremonie zal je voldoende tijd zitten dan wel liggend doorbrengen om naar binnen te kunnen keren. De ceremonie eindigt meestal met een meer interactie en mogelijkheid tot vrije expressie in een vorm naar keuze.

Cacao bliss kopen

In onze shop is cacao bliss te koop, deze blend is perfect om toe te voegen aan je dagelijkse routine, bijvoorbeeld als alternatief voor een kop koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *