Recepten met cacaopoeder

Brownies recept met cacaopoeder

Brownies behoren tot de favoriete traktaties van velen vanwege hun smeuïge textuur en rijke chocoladesmaak. Hier is een heerlijk recept voor brownies met cacaopoeder:

Ingrediënten:

200 g boter
200 g suiker
3 eieren
1 theelepel vanille-extract
75 g cacaopoeder
100 g bloem
Snufje zout
Optioneel: gehakte walnoten of chocoladestukjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in met boter of bekleed met bakpapier.
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer tot het volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Klop de eieren en vanille-extract door het boter-suikermengsel.
Zeef het cacaopoeder, bloem en zout boven het mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is.
Voeg eventueel gehakte walnoten of chocoladestukjes toe en meng voorzichtig.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de brownies stevig zijn aan de randen maar nog een beetje zacht in het midden.
Laat afkoelen voordat je de brownies in stukjes snijdt en serveert.

Chocoladecake recept met cacaopoeder

Een chocoladecake is een klassieker waar veel mensen van houden. Hier is een recept voor een smaakvolle chocoladecake met cacaopoeder:

Ingrediënten:

200 g boter
200 g suiker
4 eieren
200 g bloem
75 g cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
100 ml melk
Optioneel: chocoladeglazuur of poedersuiker voor decoratie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met boter of bekleed met bakpapier.
Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging.
Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven het boter-suikermengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot een in het midden ingestoken tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en decoreert met chocoladeglazuur of poedersuiker.

Chocolademelk maken met cacaopoeder

Chocolademelk is een heerlijke traktatie die gemakkelijk thuis te maken is met cacaopoeder. Hier is een eenvoudig recept:

Ingrediënten:

2 kopjes melk
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels suiker (of naar smaak)
Optioneel: snufje kaneel, vanille-extract, slagroom

Bereiding:

Verwarm de melk in een pan op laag vuur.
Voeg geleidelijk het cacaopoeder en de suiker toe, en roer tot ze volledig zijn opgelost.
Voeg indien gewenst een snufje kaneel of een scheutje vanille-extract toe voor extra smaak.
Blijf roeren tot de chocolademelk warm is en serveer het in mokken.
Top de chocolademelk af met een toefje slagroom voor een extra verwennerij.

Gezonde recepten met cacaopoeder

Cacaopoeder kan ook worden gebruikt in gezonde recepten voor een voedzame boost. Hier zijn een paar makkelijke en gezonde recepten met cacaopoeder:

Makkelijke recepten met cacaopoeder

Cacao-banaan smoothie:

Blend een rijpe banaan met een eetlepel cacaopoeder, een handvol spinazie, wat amandelmelk en een scheutje honing voor een heerlijke en voedzame smoothie.

Cacao-energieballen:

Meng dadels, amandelen, havermout, cacaopoeder en een snufje zout in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel. Rol het mengsel in balletjes en rol ze vervolgens door cacaopoeder voor een gezonde snack.

Cacao-havermout:

Roer een eetlepel cacaopoeder door je gebruikelijke havermout ontbijt voor een heerlijke chocoladesmaak. Voeg wat plakjes banaan en een scheutje ahornsiroop toe voor extra zoetheid.
Met deze eenvoudige recepten kun je genieten van de heerlijke smaak en gezondheidsvoordelen van cacaopoeder in verschillende lekkernijen en drankjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *