Is cacao drinken spiritueel?

Cacao drinken hoeft niet spiritueel te zijn, maar kan wel gedronken worden voor spirituele doeleinden. In dit artikel gaat het specifiek over de spirituele voordelen van het drinken van cacao. Meer over de gezondheidsvoordelen lees je hier.

Spirituele voordelen van het drinken van cacao

Cacao opent je hart

Cacao opent het hart en stelt in staat om op een diepe, authentieke, liefdevolle manier contact te maken met jezelf en anderen. Angst en ongerustheid zullen worden vervangen door liefde en vreugde.

Cacao verhoogt de meditatie

Cacao stelt in staat verbinding te maken met je innerlijke geest en wijsheid, waardoor diepgaande meditatie mogelijk wordt. Mediteren wordt gemakkelijker en heilzamer zijn, net als het tot rust brengen van de geest. Ook stelt het je in staat je meer op het huidige moment te concentreren, geeft het mentale helderheid en werkt het op lichaam, geest en ziel.

Cacao stimuleert creativiteit

Wanneer de geest kalmeert, creëer je ruimte voor creativiteit. Nieuwe inspiratie en creatieve ideeën zullen gemakkelijk vloeien.

Cacao balanceert vrouwelijke en mannelijke energie

Iedereen heeft mannelijke en vrouwelijke energieën. Cacao staat erom bekend dat het beide energieën zachtjes in evenwicht brengt, waardoor we effectiever en in volledige harmonie kunnen leven. De vrouwelijke energieën zorgen ervoor dat je inspiratie kunt ontvangen en de mannelijke energie zorgt ervoor dat je ernaar kunt handelen.

Cacao brengt geestelijke helderheid

Cacao kan helpen mentale helderheid te vinden. Het medicijn kan helpen je perspectief te veranderen, waardoor je beperkende overtuigingen, verouderde patronen, trauma’s uit het verleden en oude gewoonten die je niet langer dienen, kunt herkennen en loslaten.

Cacao nodigt uit om te vertragen.

Cacao helpt het derde oog te openen

Cacao helpt het derde oog te openen en je te verbinden met onze intuïtie, waardoor je betere beslissingen kan nemen. Het is ook een krachtige manier om verbinding te maken met het goddelijke.

Cacao verhoogt de energie

De theobromine in de cacao geeft je gebalanceerde, zachte energie zonder de pieken en dalen die veel mensen ervaren van bijvoorbeeld de cafeïne in koffie. Cacao geeft een energieboost en
geeft je de energie die je nodig hebt gedurende de dag.

Cacao geneest lichaam en ziel

Met cacao kom je dichter bij je mooiste leven. Je ziet je doelstellingen en passies duidelijk en brengt je dichter bij je dromen.

Cacao als afrodisiac

Cacao staat al lang bekend als een afrodisiacum. Er wordt gezegd dat het de seksuele energie en intimiteit verhoogt. Cacao kan helpen het libido te verhogen en de seksuele functie te verbeteren. Het kan ook helpen om een gevoel van intimiteit en verbinding met je partner te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *