Wat is criollo cacao?
Criollo cacao is de inheemse, originele cacao van Zuid-Amerika. Criollo cacao staat bekend om zijn volle, intense smaak en rijke aroma. Tegenwoordig bestaat nog maar 3 tot 5% van de wereldwijde cacaoteelt uit de criollo variant. Dit komt vooral door de lange rijping en lage opbrengst in vergelijking met de andere twee varianten: trinitario en forastero.
De meest exclusieve chocolade bestaat voor een deel uit criollo cacao. Ik zeg hier bewust ‘voor een deel’, omdat ook exclusieve chocolade vaak bestaat uit een mix van diverse soorten cacao.
Waar komt criollo cacao vandaan?
Criollo cacao wordt voornamelijk geteeld in Midden- en Zuid-Amerika, daar waar het van oorsprong vandaan komt. Denk aan landen als:
- Colombia
- Ecuador
- Grenada
- Guatemala
- Honduras
- Jamaica
- Mexico
- Nicaragua
- Trinidad
- Venezuela
Ceremoniële criollo cacao
Vanwege de hoge kwaliteit van criollo is dit de cacao die men het liefst gebruikt bij cacao ceremonies.
Criollo cacao nibs
In onze shop vind je diverse cacao nibs en andere cacaoproducten, gemaakt van de criollo cacaoboon
Geef een reactie