Ceremoniële cacao maken, het zit ‘m in de voorbereiding

Ceremoniële cacao maken kan op verschillende manieren; de sleutel is dat je het met eerbied en intentie benadert. Meet eerst je cacao af en smelt deze boven een pan met heet water. Een verhouding van 1:4 is een goed beginpunt, bijvoorbeeld 30 gram cacao op 120 ml vloeistof. Het kan zijn dat je de voorkeur geeft aan iets meer of iets minder vloeistof, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Zodra de cacao is gesmolten, verwarm je de vloeistof naar keuze. Water is het populairst voor ceremoniële cacaodranken omdat je zo de pure smaak van de cacao behoudt. Je kunt echter ook (plantaardige) melk of een mengsel van melk en water gebruiken. Een andere manier om de cacaodrank iets zoeter te maken is door het toevoegen van bijvoorbeeld agave-, maplesiroop of vanille extract.

Je zult een aantal artikelen vinden waarin je wordt geïnstrueerd om je hete vloeistof en je cacao te nemen, ze in een blender te gooien en op start te drukken. Doe dit niet. Het ceremoniële aspect van je cacao ceremonie ervaring zit niet alleen in het drankje; het zit ‘m in de voorbereiding. Niet voor niets bestaan er cacao ceremonies. Door alles in een machine te gooien, mis je een waardevolle kans om op dat moment met jezelf te communiceren.

Lees ook: speciale ceremoniële cacao recepten.

Intenties cacao ceremonie

Voeg in plaats daarvan de hete vloeistof langzaam een ​​paar eetlepels per keer toe aan de gesmolten chocolade. Denk tijdens het mixen na over waar jij je energie op wilt richten, wat je wilt bereiken of wat je intentie is. Dit kan heel groot zijn, maar ook heel klein. Hieronder enkele mooie intenties, intentie kaarten kunnen ook een fijne manier zijn om je persoonlijke cacaoritueel te verdiepen.

  • Meer zelfcompassie
  • Vertrouwen op intuïtie
  • Innerlijke rust vinden
  • Minder zelfkritiek
  • Loslaten van negatieve gedachten

Laat het drankje die gevoelens absorberen terwijl je het maakt.

Giet vervolgens de chocolade in je favoriete mok en concentreer je een paar ogenblikken op je ademhaling terwijl je de stoom inademt. Je houdt je bezig met een eeuwenoude praktijk van verbinding met jezelf door middel van voedsel, en eert een heilige plant die, zelfs tot op de dag van vandaag, mensen over de hele wereld samenbrengt.

Terwijl je van de cacao nipt kan het fijn zijn om een geleide meditatie te volgen of juist te kiezen voor een moment van stilte. Houd ook altijd een dagboek bij de hand zodat je dingen kunt opschrijven.

Zelf geef ik de voorkeur aan het gebruiken van een melkopschuimer, een mooi compromis tussen met de hand mixen en een blender. Ik drink mijn cacao vaak met plantaardige melk, welke een beetje fluffy wordt wanneer ik het met een melkopschuimer meng.

Maar het is goed beide een keer te proberen, dan weet je al snel wat jouw voorkeur heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *