Je hartchakra openen met cacao leidt tot meer liefde en geluk

Cacao is een krachtig hulpmiddel om het hartchakra te openen. Wil jij verbinding maken met je authentieke zelf en meer liefde en geluk in je leveren ervaren? Lees dan snel verder.

Cacao ceremonies zijn diep geworteld in inheemse culturen en worden al eeuwenlang beoefend als een manier om contact te maken met het goddelijke, om de aarde te eren en spirituele en emotionele genezing te bevorderen. Historisch gezien wordt cacao het ‘voedsel van de goden’ genoemd.

Wat is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een bijeenkomst waarbij deelnemers ceremoniële cacao drinken. Dit is cacao van de hoogste kwaliteit, waardoor de natuurlijke eigenschappen behouden blijven.

Ceremoniële cacao kent verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder:

Krachtige antioxidanten

Cacao zit boordevol flavonoïden, krachtige antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen ziekten en bij de gezondheid van het hart.

Stemming verbeteren

Cacao bevat serotonine en tryptofaan. Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, orgasme en eetlust. Tryptofaan is de voorloper van serotonine, het lichaam heeft tryptofaan nodig om neurotransmitters zoals serotonine aan te maken.

Rijk aan vitaminen

Cacao is rijk aan vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, ijzer, calcium en zink.

Hartchakra openen met cacao

Een cacao ceremonie is een ongelooflijk krachtig middel dat kan helpen het hartchakra te openen. Ceremoniële cacao wordt met liefde en intentie bereid, en wanneer deze wordt geconsumeerd, opent de cacao de poort naar ons innerlijke zelf.

Of je nu op zoek bent naar innerlijke genezing, zelfontdekking of naar een unieke en transformerende ervaring, cacao ceremonies bieden een diepgaande reis naar hart en ziel.

Tijdens dergelijke ceremonies gaat het echter niet alleen over het persoonlijke; ook de gemeenschaps- en collectieve energie maken deel uit van de ceremonie.

Hoe openen cacao ceremonies het hartchakra?

Ons lichaam heeft 7 energiepunten, of chakra’s, die beginnen aan de basis van onze wervelkolom en naar de kruin van ons hoofd gaan. Het hartchakra bevindt zich in het midden van onze borst en wordt geassocieerd met het element lucht. Het hartchakra is verantwoordelijk voor ons vermogen om liefde te geven en te ontvangen, en als het open is, verwelkomen we liefde in ons leven.

Onze chakra’s kunnen geblokkeerd raken als gevolg van trauma, stress of negatieve emoties. Wanneer je hartchakra geblokkeerd is, kan het moeilijk zijn om jezelf te uiten, liefde te ervaren en onvoorwaardelijk liefde te geven en te ontvangen.

Een cacao ceremonie is een laagdrempelige manier om het hartchakra te openen en het genezingsproces op gang te brengen. Cacao helpt de barrières die we rond ons hart hebben opgebouwd te slechten en stelt ons in staat verbinding te maken met ons authentieke zelf. Ook kan je tijdens een ceremonie emoties als extase, dankbaarheid en mededogen voelen.

Voordelen cacao ceremonies

Naast het openen van het hartchakra zijn er nog enkele andere redenen om een cacao ceremonie bij te wonen, in het kort helpt cacao bij:

  • Het verhogen van mindfulness
  • Het verbeteren van focus
  • Het versterken van de zintuigen
  • Het zetten van intenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *