Wat is een intentie?

Betekenis intentie

Een intentie, ook wel Sankalpa, is een bewust, krachtig, positief voornemen. Door te leven vanuit intenties leef je bewuster en is het makkelijker om je aandacht te richten op jouw wensen, dromen en verlangens. Met een intentie geef je duidelijk aan wat je wilt of hoe je wilt dat iets verloopt, je geeft je mind richting.

Door bewust intenties te zetten vergroot je je bewustzijn, en zullen je meer dingen opvallen die in lijn liggen met jouw intenties.

Een intentie is als een zaadje dat je plant in je geest. Het groeit als jij het aandacht geeft.

Een intentie kan één of enkele woorden zijn tot een complete visualisatie van een toekomstige situatie.

Verschil intentie en affirmatie

Een intentie is niet hetzelfde als een affirmatie. Een intentie is een voornemen om iets te doen of iets te ervaren. Intenties zijn actiegericht en vaak specifiek van aard. Affirmaties gebruik je vooral om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten, affirmaties helpen je kracht en vertrouwen te geven.

Mijn intentie

Mijn intentie, oftewel jouw intentie, maakt het makkelijker om focus te bewaren. Het geeft richting aan je leven. Als je je intentie uitspreekt vanuit je hart en vervolgens de tijd neemt om je intentie te doorvoelen, dan voel je met heel je lichaam en geest waar je voor wilt gaan. Je zult merken dat je lichaam vanuit een diepere laag resoneert met je intentie. Zonder moeite stuur je al je energie naar waar je het wilt hebben*.

*Is dit niet het geval, of kost het (teveel) moeite, dan is de intentie misschien geen intentie vanuit het hart maar een verlangen van het ego.

Herhaal je intentie

Herhaal je intentie zo vaak je wilt. De een vindt het prettig om iedere dag een nieuwe intentie te zetten, terwijl een ander een maand, seizoen of jaar met dezelfde intentie werkt. Doe wat jij fijn vindt.

Bewust zetten van een intentie

Hoe bewuster je een intentie zet, hoe krachtiger. Ook is het van belang dat je je intentie zet vanuit rust en vertrouwen. Zelf vind ik het fijn om een intentie te zetten tijdens een meditatie, yoga nidra sessie of onder het genot van een kopje cacao.

Intentie betekenis spiritueel

Hoewel het zetten van een intentie niet per definitie spiritueel hoeft te zijn, zit er voor veel mensen wel een spiritueel tintje aan. Het zetten van intenties wordt ook gezien als een manier om in contact te staan met het universum en te voelen welke diepe verlangens er door je heen stromen en tot uiting willen komen. Ook versterken intenties de verbinding met je hogere zelf. Je krijgt meer inzicht in je doelen en je diepste verlangens, je voelt je meer verbonden met jezelf en met het universum.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *