Reishi werking: voordelen & ervaringen

Reishi voordelen: waar is reishi goed voor?

Ondersteuning van het immuunsysteem

Reishi bevat drie belangrijke immuun ondersteunende stoffen: triterpenen, eiwitten en polysachariden zoals bèta-d-glucanen.

Reishi is een adaptogeen

Adaptogenen helpen het lichaam de homeostase te behouden door fysiologische processen die verband houden met stress te stabiliseren. Adaptogenen ondersteunen het neurologische, endocriene en immuunsysteem en zorgen voor een positieve fysieke reactie op stress.

Ontspannende eigenschappen

Reishi staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als meditatief hulpmiddel. Als je het ‘s ochtends inneemt, zorgt reishi de hele dag voor een kalme, beheerste houding. Als reishi ‘s avonds wordt ingenomen, helpt het een goede nachtrust te ondersteunen.

Antioxidante eigenschappen

Antioxidanten zijn essentieel voor een goed werkend immuunsysteem.

Reishi ervaringen

Ervaringen met reishi zijn overwegend positief, enkele positieve ervaringen die worden genoemd bij het gebruik van reishi zijn:

  • Het verlagen van de bloeddruk
  • Het verlagen van de bloedsuikerspiegel
  • Het verbeteren van het immuunsysteem
  • Het verminderen van gevoelens van angst en paniek
  • Het verbeteren van de algehele gemoedstoestand
  • Het verminderen van klachten bij fibromyalgie
  • Het verbeteren van de slaap (insomnia)
  • Het verminderen van psoriasis
  • Het verminderen van symptomen bij allergieën

Naast positieve ervaringen bij het gebruik van reishi zijn er ook gebruikers die aangeven dat reishi juist zorgde voor moeheid. Bovenstaande gezondheidsvoordelen worden echter alleen genoemd bij een kwalitatief reishi product, daarnaast wordt het sterk afgeraden om zelf reishi te oogsten. Het is namelijk lastig om op deze manier te doseren, wat kan leiden tot hoofdpijn.

Reishi extract

Een reishi extract is gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse routine. Een paar druppels reishi extract voeg je gewoon toe aan water, thee, koffie of sap. Ook is het mogelijk om de druppels onder je tong te doen.

Reishi slapen

Vanwege de adaptogene en ontspannende eigenschappen van reishi kan het gebruik een positieve invloed hebben op de slaap. Dit is ook iets wat gebruikers van reishi ervaren.

Reishi afvallen

Hoewel reishi een enkele keer wordt genoemd als een potentieel hulpmiddel bij gewichtsbeheersing en afvallen is hier niet voldoende onderzoek naar gedaan en is dit ook niet iets wat gebruikers van reishi rapporteren.

Reishi poeder werking

De werking van reishi poeder is vergelijkbaar met de werking van een extract en/of capsules. Het voordeel van een reishi extract en capsules ten opzichte van poeder is dat deze vorm van reishi over het algemeen makkelijker te doseren is.

Reishi gezond

Zoals hierboven beschreven kan reishi potentieel bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem, omgaan met stress en het verbeteren van de slaap.

Disclaimer: In China en andere Aziatische landen worden paddenstoelen al eeuwenlang gewaardeerd om hun nutritionele en medicinale eigenschappen. Pas recentelijk is de interesse in (medicinale)paddenstoelen in de Westerse wereld toegenomen en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar (een deel van) de mogelijke gezondheidsvoordelen. De genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie & de producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *