Lion’s Mane supplement: extract, poeder of capsule?

Lion’s Mane supplementen zijn er in allerlei vormen, waaronder poeder, capsules en extracten.

Paddenstoelen kunnen op veel manieren geconsumeerd worden, in de vorm van hele paddenstoelen, gedroogde paddenstoelen, thee, poeder, extract of capsules. Zoveel keuzemogelijkheden lijken prettig, maar soms kan het leiden tot keuzestress. In dit artikel richten wij ons op extracten en capsules, twee van de meest populaire vormen om paddenstoelen te consumeren. We kijken naar de voor- en nadelen van elk van beide supplementen, en het beste tijdstip om ze in te nemen.

Een kanttekening hier: de namen “tinctuur” en “extract” worden vaak door elkaar gebruikt, ook al zijn ze een beetje verschillend. Het belangrijkste verschil is dat extracten doorgaans geconcentreerder en krachtiger zijn dan tincturen, maar voor de doeleinden van dit artikel vergelijken we de pilvorm (ook bekend als ‘tablet’ of ‘capsule’) met de vloeibare vorm van Lion’s Mane (los van het feit of ze nu technisch gezien een extract of een tinctuur.)

Lion’s Mane capsules

Lion’s Mane capsules hebben als voordeel dat capsules eenvoudig in te nemen zijn en dat je de smaak van het supplement dat je inneemt niet proeft. Houd je dus niet van de smaak van Lion’s Mane en/of het toevoegen van extract dan wel poeder aan je drankje of smoothie, dan zijn Lion’s Mane capsules de beste optie voor jou.

Lion's Mane Extract

Voordelen Lion’s Mane capsules

  • Voor gemak, gemak en flexibiliteit scoren capsules hoge cijfers. Enkele afgemeten capsules zorgen voor de juiste aanbevolen dagelijkse portie van dit functionele superfood.
  • Als je de voordelen van de bioactieve ingrediënten van Lion’s Mane wenst, maar niet zeker bent van de smaak, bieden capsules een goede optie. Het doorslikken van de smaakloze capsules met je favoriete drankje is een snelle en gemakkelijke manier om Lion’s Mane in je routine op te nemen.
  • Het compacte formaat van de capsules maakt ze tot een aantrekkelijk formaat om mee te nemen. Het verpakken van de kleine portie van enkele capsules Lion’s Mane poeder heeft de voorkeur boven het in een container met bulk poeder persen als de ruimte krap is.

Nadelen Lion’s Mane capsules

  • Lion’s Mane capsules zijn over het algemeen iets duurder dan Lion’s Mane poeder vanwege de vereiste extra verwerking.
  • Het capsule formaat heeft mogelijk niet de voorkeur voor mensen die niet graag pillen slikken.

Lion’s Mane poeder

Lion’s Mane poeder is een natuurlijk supplement gemaakt van het gedroogde en verpoederde vruchtlichaam van de Lion’s Mane paddenstoel. Deze paddenstoel wordt in de traditionele geneeskunde geconsumeerd vanwege zijn potentiële cognitieve en neurologische voordelen.

Net als Reishi poeder kan Lion’s Mane-poeder gemakkelijk worden toegevoegd aan verschillende voedingsmiddelen en dranken, zoals drankjes, smoothies of zelfs rechtstreeks in maaltijden. Naast de potentiële voordelen voor de hersenen, het verbeteren van de focus en het stimuleren van de groei van zenuwcellen is Lion’s Mane poeder rijk aan antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Deze kunnen bijdragen aan het algehele welzijn en versterken mogelijk het immuunsysteem.

Voordelen Lion’s Mane poeder

  • Lion’s Mane poeder kan eenvoudig worden toegevoegd aan ieder recept of drank, net wat jij die dag eet of drinkt.
  • Lion’s Mane poeder is over het algemeen goedkoper dan andere vormen van Lion’s Mane supplementen.

Nadelen Lion’s Mane poeder

Lion’s Mane poeder moet afmeten worden om er zeker van te zijn dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen krijgt en niet meer of minder. Dit is een extra handeling.
Niet iedereen houdt van supplementen in poedervorm omdat poeder niet altijd perfect mengt.

Lion’s Mane extract

Lion’s Mane in de vorm van een extract concentreert en verbetert de heilzame verbindingen, waardoor de biologische beschikbaarheid toeneemt. Op deze manier is het voor het lichaam gemakkelijk om de voedingsstoffen uit Lion’s Mane te absorberen en te gebruiken, wat resulteert in een effectieve en krachtige formule.

Lion’s Mane extract, poeder of capsules

Bij de keuze tussen Lion’s Mane extract, poeder of capsules komt het echt neer op een individuele beslissing. Uiteindelijk kan het optellen van de voor- en nadelen van de verschillende Lion’s Mane supplementen je helpen de beste optie voor jou te kiezen. In ieder geval zijn alle Lion’s Mane supplementen in onze shop vegan, GMO vrij en suikervrij. Ook bestaan deze supplementen uit 100% vruchtlichaam van de paddenstoel.

Disclaimer: In China en andere Aziatische landen worden paddenstoelen al eeuwenlang gewaardeerd om hun nutritionele en medicinale eigenschappen. Pas recentelijk is de interesse in (medicinale) paddenstoelen in de Westerse wereld toegenomen en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar (een deel van) de mogelijke gezondheidsvoordelen. De genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie en de producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *