Reishi paddenstoel & red reishi

Reishi bijwerkingen

Reishi is in principe veilig om te gebruiken. Bij het gebruik van reishi supplementen zijn weinig tot geen bijwerkingen bekend, het zelf oogsten en vervolgens consumeren van reishi paddenstoelen wordt soms in verband gebracht met hoofdpijn. Dit heeft waarschijnlijk met name te maken met het feit dat de reishi op deze manier moeilijk te doseren is.

Hoewel reishi in China en andere Aziatische landen al duizenden jaren gebruikt wordt, is er relatief weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de potentiële gezondheidsvoordelen van dit product. Zeker wat betreft de langetermijneffecten zijn er nog zaken onbekend, houd je dan ook altijd aan de aanbevolen dosering vermeld op het product. Ook is het verstandig om je te houden aan eventuele maximale termijnen geadviseerd door de producent wat betreft het gebruik van reishi.

Reishi wordt afgeraden voor:

  • Zwangere vrouwen
  • Vrouwen die borstvoeding geven
  • Mensen met een lage bloeddruk
  • Mensen met bloedingsstoornissen
  • Mensen die binnenkort een medische ingreep moeten ondergaan

Reishi paddestoel

De reishi paddestoel draagt de bijnaam ‘paddenstoel van de onsterfelijkheid’, ook wel ‘elixir van onsterfelijkheid’. De paddestoel is in tegenstelling tot vele andere paddestoelen niet erg geliefd in de keuken vanwege de houtachtige en bittere smaak, maar des te meer als poeder, capsule en extract.

Reishi paddenstoel kopen

Naarmate de populariteit van dit product toeneemt, neemt ook de beschikbaarheid toe. Reishi paddenstoelen zijn dan ook steeds makkelijker verkrijgbaar. Met name online zijn er tal van verkooppunten, met trots verkopen wij een biologisch reishi extract dat wordt geoogst in Finland. Het extract heeft een hoge biologische beschikbaarheid.

Reishi poeder

Reishi is ook te koop in poedervorm. Onze voorkeur gaat echter uit naar een extract dan wel capsule omdat het doseren hiervan makkelijker en secuurder is ten opzichte van reishi poeder.

Reishi poeder kopen

Toch reishi poeder kopen? Kijk dan eens bij Holland & Barrett, zij verkopen een door klanten hoog gewaardeerde reishi poeder welke 100% biologisch is.

Red reishi

Red reishi kan verwijzen naar twee typen paddenstoelen, de ganoderma tsugae of de ganoderma lucidum. De ganoderma tsugae wordt vaak aangetroffen in koudere streken, zoals het noordoosten van de Verenigde Staten. De ganoderma lucidum geeft de voorkeur aan warmere klimaten, zoals Azië, Zuid-Amerika en Australië.

De twee typen zijn wat betreft bioactieve componenten vrijwel identiek aan elkaar, je hoeft je geen zorgen te maken over welk type je kiest. De kwaliteit van de reishi heeft veel meer te maken met het leefgebied en omgevingsfactoren dan het type. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat een biologisch product (eventueel uit het wild) de voorkeur heeft boven kunstmatig gegroeide reishi.

Disclaimer: In China en andere Aziatische landen worden paddenstoelen al eeuwenlang gewaardeerd om hun nutritionele en medicinale eigenschappen. Pas recentelijk is de interesse in (medicinale)paddenstoelen in de Westerse wereld toegenomen en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar (een deel van) de mogelijke gezondheidsvoordelen. De genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie & de producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *