Wat is de voedingswaarde van cacaopoeder?

Voedingswaarde cacaopoeder

Cacaopoeder staat bekend om zijn heerlijke chocoladesmaak en wordt vaak gebruikt in verschillende recepten, van desserts tot warme dranken. Maar naast de smaak biedt cacaopoeder ook verschillende voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen. Hier is een overzicht van de voedingswaarde van cacaopoeder per 100 gram:

Energie: 228 kcal
Eiwit: 19 g
Koolhydraten: 57 g
Vet: 14 g
Vezels: 33 g
Suiker: 1,8 g

Cacaopoeder is ook rijk aan mineralen zoals magnesium, ijzer, calcium, fosfor, kalium en zink, evenals antioxidanten zoals flavonoïden en polyfenolen.

Voedingswaarde rauwe cacaopoeder

Rauwe cacaopoeder wordt gemaakt van ongebrande en ongeroosterde cacaobonen, wat resulteert in een product met een hoger gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten in vergelijking met traditioneel verwerkte cacaopoeder. Hier is een overzicht van de voedingswaarde van rauwe cacaopoeder per 100 gram:

Energie: 376 kcal
Eiwit: 20 g
Koolhydraten: 19 g
Vet: 21 ghttps://cococacao.nl/
Vezels: 34 g
Suiker: 1,5 g

Rauwe cacaopoeder bevat ook een indrukwekkende hoeveelheid mineralen en antioxidanten, waardoor het een voedzamere optie is dan traditionele cacaopoeder.

Hoeveel gram is 1 eetlepel cacaopoeder?

Het gewicht van 1 eetlepel cacaopoeder kan variëren, maar gemiddeld bevat een eetlepel cacaopoeder ongeveer 6 à 7 gram.

Hoeveel gram is 1 theelepel cacaopoeder?

Een theelepel cacaopoeder weegt doorgaans ongeveer 0,5 gram.

Hoeveel cacaopoeder per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid cacaopoeder kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en tolerantie. Over het algemeen wordt echter een gematigde consumptie van cacaopoeder aanbevolen, waarbij één tot twee eetlepels per dag als veilige richtlijn worden beschouwd. Het is echter belangrijk om rekening te houden met andere bronnen van cafeïne en theobromine in de voeding, vooral als je gevoelig bent voor deze stoffen. Daarnaast is het altijd verstandig om de consumptie van cacaoproducten te integreren in een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl. Raadpleeg bij twijfel een voedingsdeskundige of gezondheidsprofessional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *