Cacao ceremonie recept: makkelijk & zoet

Er zijn honderden, al dan niet duizenden manieren om cacao te bereiden voor een cacao ceremonie. In dit artikel deel ik een makkelijk en zoet cacao ceremonie recept. Cacao kan namelijk vrij bitter zijn, een smaak waar niet iedereen fan van is.

Cacao ceremonie recept

Het bereiden van cacao voor een cacao ceremonie is eenvoudig. In dit artikel deel ik het perfecte recept als je net begint met het drinken van cacao.

Hoeveel gram cacao voor een ceremonie?

De dosis voor een ceremoniële cacao drank is hoger dan voor een normale / dagelijkse cacao drank. Er wordt weleens gezegd dat je tijdens een cacao ceremonie precies 42 gram pure rauwe cacao moet drinken, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Onderstaand biedt een goed handvat maar onderzoek ook vooral wat jij fijn vindt, wat goed voelt voor jou. De een voelt zich goed bij iets meer cacao, of dat nu op dagelijkse basis is of tijdens een ceremonie en vice versa.

Aantal gram cacao
Kleine dosis  10 tot 25 gram cacao
Gemiddelde dosis  25 tot 35 gram cacao
Ceremoniële dosis  35 tot 45 gram cacao

Ingrediënten

35 tot 45 gram cacao
200ml (plantaardige) melk
Natuurlijke zoetstof (bijv. kokosbloesemsuiker, rauwe honing of agave)

Bereiding

Doe de hoeveelheid cacao in je lievelingsmok en voeg hier een klein beetje heet (bron)water aan toe, roer de cacao met het water. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje. Zorg ervoor dat de melk niet kookt en dat er geen velletjes (bah!) ontstaat. Zodra de melk warm is, giet je deze bij de cacao en roer je het geheel nogmaals door elkaar.

Cacao met een klein schuimlaagje is nog lekkerder. Je schuimt het makkelijk op met een garde, melkschuim of blender. Je kunt ook opgeschuimde barista havermelk over het cacao-water mengsel gieten, zoals bij een cappuccino.

Proef het drankje en voeg dan een zoetstof naar keuze toe.

Je kunt eventueel ook nog kaneel, maca, chilipoeder, vanille, kurkuma of zwarte peper toevoegen.

In onze shop vind je de perfecte cacao voor ieder moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *