Cacao & meditatie: een ongelofelijk krachtige mix

Meditatie is een ongelofelijk krachtig middel om – naast vele andere effecten – dichter bij jezelf te komen, stress en angst te verminderen en je algehele welzijn te bevorderen. In combinatie met de hart openende eigenschappen van cacao haal jij nog meer uit je meditatie.

Cacao is een natuurlijk kruidengeneesmiddel dat al eeuwenlang door inheemse culturen wordt gebruikt om verbinding te maken met het hart en open te staan voor diepere niveaus van zelfkennis en verbinding.

Cacao is een medicinale plant

Naast een voedingsmiddel wordt cacao ook gebruikt als medicinale plant. Wanneer het in een ceremoniële setting wordt geconsumeerd, kan het helpen het hart te openen, emoties los te laten en contact te maken met het innerlijke zelf.

Naast het openen van het hart, kan cacao bijdragen aan het loslaten van vooropgezette ideeën en verwachtingen. Iets waar vele van ons in de Westerse wereld mee worstelen.

Om te beginnen met je hart openende cacao meditatie, bereid je eerst een kopje cacao van ceremoniële kwaliteit. Ceremoniële cacao verschilt van gewone cacao doordat het onbewerkt is en een hoger gehalte aan actieve ingrediënten bevat. Ga in een comfortabele houding zitten, sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit.

Voel de warmte van de cacao door je lichaam stromen

Terwijl je van je cacao nipt, kun je volop genieten van de smaak en textuur. Voel de warmte die cacao in je lichaam creëert en de gevoelens die het in je hart oproept. Terwijl je doorgaat met drinken, concentreer je op je ademhaling en probeer gedachten en afleidingen los te laten.

Breng je aandacht naar je hart

Breng vervolgens uw aandacht naar uw hartcentrum. Stel je een helder licht voor dat uit je hart stroomt en je hele lichaam vult. Terwijl je doorgaat met ademen en je op je hart concentreert, stel je voor dat negatieve emoties of blokkades worden losgelaten en vervangen door een gevoel van liefde en mededogen.

Laat de cacao zijn werking doen

Terwijl de cacao zijn werking doet, sta je jezelf toe om dieper in een meditatieve staat te zinken. Stel je voor dat je omringd bent door een liefdevolle en ondersteunende energie en laat alle beperkende overtuigingen en angsten los die je mogelijk tegenhouden. Gebruik deze tijd om contact te maken met je innerlijke zelf en alle inzichten of berichten te verkennen die op je pad komen.

Kom terug bij jezelf

Wanneer je er klaar voor bent, keer dan langzaam terug naar je ademhaling en open je ogen. Neem even de tijd om eventuele inzichten of openbaringen op te schrijven die tijdens de meditatie zijn ontstaan. Onthoud dat de effecten van cacao heel subtiel kunnen zijn, dus wees geduldig en geef niet na een keer op. Soms laten de effecten even op zich wachten en zijn verschillende meditaties dan wel ceremonies nodig om tot het gewenste effecte te komen.

Voordelen cacao meditatie

Een hart openende cacao meditatie kan veel voordelen opleveren. Het kan helpen emotionele blokkades op te heffen, het zelfbewustzijn te versterken en de verbinding met je innerlijke zelf te verdiepen. Het kan ook helpen stress en angst te verminderen, relaties te verbeteren en meer liefde en mededogen in je leven te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *