De ultieme combinatie: cacaopoeder & koffie

Er zijn weinig mensen die de dag niet met een kop koffie (of meer) beginnen. Voor velen van ons is het een absolute must-have als het gaat om onze ochtendroutine.

En dat is helemaal goed, één tot twee kopjes koffie per dag wordt gekoppeld aan een lager risico op hartziekten en hartfalen.

Nu is er een manier om je kop koffie naar een hoger niveau te tillen, je raadt het al: cacao is het speciale ingrediënt.

Koffiedrinkers leven mogelijk langer dan niet-koffiedrinkers

Onderzoek toont aan dat matig koffie drinken je levensduur en de gezondheid van je hart kan verbeteren.

In een onderzoek uit het European Journal of Preventive Cardiology ontdekten onderzoekers zelfs dat tot drie koppen koffie per dag het risico op overlijden als gevolg van hartaandoeningen en beroertes kan worden verlaagd.

Toch is het niet verstandig om de hele dag koffie te drinken. Eén tot drie kopjes per dag lijkt de optimale hoeveelheid te zijn, meer dan dat leidt juist tot negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Koffiedrinkers hebben minder last van hartziekten en beroertes

Het drinken van koffie is ook in verband gebracht met het verminderen van het risico op een beroerte, blijkt uit onderzoek van het academische tijdschrift PLOS Medicine. Bij het grote, meerjarige onderzoek volgden ruim 365.000 volwassen deelnemers al vanaf 2006 hun koffie- en theeconsumptie. In een vervolgonderzoek vonden onderzoekers een 32 procent lager risico op een beroerte voor degenen die twee tot drie kopjes koffie of twee tot drie kopjes thee per dag dronken.

Cacaopoeder kan ontstekingen verminderen

Koffie heeft op zichzelf al voordelen die gezond zijn voor het hart, maar het toevoegen van cacao zorgt voor nog meer gezondheidsvoordelen. En sommige voordelen van koffie en cacao zijn vergelijkbaar.

Net als koffiebonen bevat cacaopoeder flavanolen, die ontstekingsremmende effecten hebben, de bloedvaten ontspannen en de bloedsuikerspiegel verbeteren.

Voeg (maximaal) twee eetlepels cacaopoeder of rauwe cacaopoeder aan je dagelijkse kop koffie toe om het maximale voordeel voor de hartgezondheid te behalen.

Kies altijd voor biologische koffie én cacaopoeder, niet-biologische koffie- en cacaobonen worden zwaar besproeid met pesticiden.

Geef daarnaast de voorkeur aan cacaopoeder dat 4 procent natuurlijk geconserveerde cacao flavonoïden bevat en zorg ervoor dat het eerste ingrediënt cacao is en geen suiker. Het eerste ingrediënt op het label is het ingrediënt dat het meest voorkomt in het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *