Lion’s Mane extract: dit is waar je op moet letten

De interesse in Lion’s Mane extract en zijn potentiële gezondheidsvoordelen groeit in populariteit en daarmee groeit ook het aantal producten op de markt. Dit is waar je op moet letten als je Lion’s Mane extract wilt kopen.

Wat is Lion’s Mane extract?

Lion’s Mane extract is Lion’s Mane in de vorm van een geconcentreerde vloeibare oplossing.

Lion’s Mane in de vorm van een extract concentreert en verbetert de heilzame verbindingen, waardoor de biologische beschikbaarheid toeneemt. Dit maakt het voor het lichaam gemakkelijker om de voedingsstoffen die Lion’s Mane biedt te absorberen en te gebruiken, wat resulteert in een effectievere en krachtigere formule.

Het Lion’s Mane extract in onze shop is via de toonaangevende Ultrasonic Assisted Dual Extraction (UAE) methode geëxtraheerd. Deze extractiemethode zorgt ervoor dat ook de niet in water oplosbare verbindingen biologisch beschikbaar worden. Ook zorgt deze methode ervoor dat de harde chitine celwanden van paddenstoelen worden gebroken wat ervoor zorgt dat er actieve verbindingen vrijgemaakt worden die kunnen worden opgenomen door het menselijk lichaam.

Lion's Mane product

De biologische gemalen vruchtlichamen van Lion’s Mane worden in de UAE-apparatuur geplaatst. Vervolgens wordt er gezuiverd bronwater en ethanol (alcohol) toegevoegd om hoge opbrengsten aan biologisch beschikbare verbindingen te produceren.

Zonder een gedegen extractieproces is het voor het lichaam niet mogelijk de waardevolle stoffen uit Lion’s Mane op te nemen, het resultaat is dat deze stoffen rechtstreeks naar het spijsverteringsstelsel gaan. Het extractieproces van Lion’s Mane extract is dus extreem belangrijk om een maximale biologische beschikbaarheid van de werkzame verbindingen te kunnen garanderen.

Dosering Lion’s Mane extract

De dosering van Lion’s Mane extract gaat in de vorm van druppels.

Het ene Lion’s Mane extract is het andere niet

Niet ieder Lion’s Mane extract wordt op dezelfde manier gemaakt. Er is een verschil tussen Lion’s Mane extract van vruchtlichamen en Lion’s Mane extract van mycelium of een combinatie van beide.

Mycelium en vruchtlichaam zijn beide onderdelen van een paddenstoel, maar toch is het niet hetzelfde.

Vruchtlichaam

Het vruchtlichaam is de paddenstoel zelf, ook wel de bloem van de paddenstoel. Dit is het deel van de paddenstoel die boven de grond groeit of aan een boom.

Mycelium

Mycelium is het netwerk van de draden van een paddenstoel of schimmel, ook wel bekend als zwamvlok of hyfen. Dit netwerk groeit meestal onder de grond en kan onder de bodem een lengte hebben van talloze kilometers zoals je misschien gezien hebt in de documentaire Fantastic Fungi.

Hoewel beide onderdelen, dus zowel mycelium als het vruchtlichaam interessante componenten bevatten, hebben wij ervoor gekozen om alleen Lion’s Mane extract en andere Lion’s Mane producten te verkopen op basis van 100% vruchtlichamen.

De reden hiervoor is als volgt: de manier waarop Lion’s Mane extract wordt geproduceerd is van grote invloed op de kwaliteit van het eindproduct. Mycelium groeit op kweekmateriaal, meestal wordt er graan of rijst gebruikt als kweekmateriaal. Het feit dat mycelium diep doordringt in het kweekmateriaal maakt dat het moeilijk is om het mycelium te scheiden van het kweekmateriaal met als resultaat dat het Lion’s Mane extract relatief veel kweekmateriaal bevat ten opzichte van Lion’s Mane. Dit heeft een negatieve invloed op de concentratie actieve bestanddelen en de werking van het product.

Een Lion’s Mane extract gemaakt van 100% vruchtlichamen heeft een hoger gehalte aan bioactieve stoffen omdat we hier niet te maken hebben met eventueel kweekmateriaal maar enkel met de paddenstoel zelf. En dat niet alleen, een vruchtlichaam ontstaat pas op het moment dat een paddenstoel klaar is om sporen te verspreiden, wat niet alleen resulteert in een hoger gehalte aan bioactieve en voedingsstoffen maar ook in een bredere variëteit hiervan.

Verder kan mycelium in tegenstelling tot vruchtlichamen relatief gemakkelijk gekweekt worden in laboratoria, terwijl vruchtlichamen alleen ontstaan in specifieke gunstige omstandigheden.

Lion’s Mane extract Mind Studio

Het Lion’s Mane extract in onze shop wordt zorgvuldig geselecteerd en gekweekt in de pure, voedzame bosomgeving van Finland. Finland staat bekend om zijn schone lucht, water en bodem. Deze schone bossen zorgen ervoor dat onze paddenstoelen zich voeden vanuit de zuiverste omgeving om voedzame, volledig vruchtbare lichamen te laten groeien die de hoogste concentratie van biologisch beschikbare verbindingen van belang stimuleren.

Disclaimer: In China en andere Aziatische landen worden paddenstoelen al eeuwenlang gewaardeerd om hun nutritionele en medicinale eigenschappen. Pas recentelijk is de interesse in (medicinale) paddenstoelen in de Westerse wereld toegenomen en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar (een deel van) de mogelijke gezondheidsvoordelen. De genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie en de producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *