Lion’s Mane poeder

Lion’s Mane, een brein versterkend adaptogeen dat de wereld langzaam maar zeker verovert. Waarom? Van het stimuleren van de hersenfunctie tot het verbeteren van het humeur en het versterken van het immuunsysteem: Lion’s Mane kan met recht een superfood genoemd worden.

Lion’s Mane paddenstoelen worden al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen. Pas recentelijk groeit ook de aandacht in het Westen voor deze paddenstoel met een wel heel bijzonder uiterlijk.

Lion’s Mane poeder kopen

Lion’s mane poeder kopen? Neem een kijkje in onze shop.

Lion’s Mane poeder voordelen

Lion’s Mane poeder bevat twee krachtige en krachtige verbindingen, hericenonen en erinacines. Wetenschappers en onderzoekers hebben ontdekt dat deze actieve medicinale verbindingen je hersenen kunnen helpen nieuwe zenuwcellen te laten groeien, te beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten (waaronder Alzheimer en Parkinson) en zelfs ontstekingen en oxidatieve stress in het lichaam te verminderen.

Kortom, Lion’s Mane kan bijdragen aan een scherpe geest en gezond te houden. En als supplement kun je het gemakkelijk toevoegen aan je dagelijkse routine!

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Lion’s Mane poeder bijwerkingen

Verse Lion’s Mane is veilig om te eten, mits je geen paddenstoelen allergie hebt.

Hoewel er niet tot nauwelijks onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen van Lion’s Mane in de vorm van supplementen zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de consumptie bij normale dosering niet veilig zou zijn. De meerderheid van de mensen die Lion’s Mane gebruiken ervaren geen bijwerkingen. Een enkeling ervaart lichte bijwerkingen, waaronder maagklachten, misselijkheid, diarree en huiduitslag.

Er is niet voldoende onderzoek gedaan naar het consumeren van Lion’s Mane tijdens de zwangerschap of als je borstvoeding geeft, dus je kunt het het beste vermijden tijdens deze periodes.

Hoe Lion’s Mane innemen?

Supplementen van Lion’s Mane zijn er in verschillende vormen, waaronder poeders gemaakt door het vermalen van de kop van de paddenstoel (het vruchtlichaam genoemd) of de wortel (het mycelium genoemd). Je kunt Lion’s Mane poeder aan eten of drinken toevoegen, het is ook mogelijk Lion’s Mane aan je dieet toe te voegen in de vorm van een capsule of vloeibaar extract.

Biologische Lion’s Mane poeder

Zoals altijd geven wij de voorkeur aan biologische Lion’s Mane poeder boven niet-biologische Lion’s Mane poeder.

Hoeveel Lion’s Mane poeder per dag?

Zoals bij elk supplement is het belangrijk om Lion’s Mane te gebruiken zoals voorgeschreven door de instructies van de fabrikant en de aanbevolen dosis niet te overschrijden. In de meeste gevallen kom je dan uit op zo’n 1000 mg Lion’s Mane per dag.

Lion’s Mane extract vs. Lion’s Mane poeder

Lion’s Mane extract is niet beter dan Lion’s Mane poeder en vice versa. Het is vooral van belang om te kijken wat het beste binnen jouw routine past. Lion’s Mane extract voeg je bijvoorbeeld makkelijk toe aan een drank naar keuze, terwijl poeder ideaal is als je iederen dag een smoothie drinkt.

Beste Lion’s Mane poeder

Ook hiervoor geldt, de beste Lion’s Mane poeder is biologische Lion’s Mane poeder.

Ervaringen Lion’s Mane poeder

Ervaringen met Lion’s Mane zijn overwegend positief, enkele positieve ervaringen:

  • Ondersteunt het cognitieve vermogen
  • Positieve werking op het immuunsysteem
  • Positief effect op de gemoedstoestand

Friedman, M. (2015). Chemistry, nutrition, and health-promoting properties of Hericium erinaceus (Lion’s Mane) mushroom fruiting bodies and mycelia and their bioactive compounds. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 63(32), 7108-7123.
Ghosh, S., Nandi, S., Banerjee, A., Sarkar, S., Chakraborty, N., & Acharya, K. (2021). Prospecting medicinal properties of Lion’s mane mushroom. Journal of Food Biochemistry, 45(8), e13833.
He, X., Wang, X., Fang, J., Chang, Y., Ning, N., Guo, H., … & Zhao, Z. (2017). Structures, biological activities, and industrial applications of the polysaccharides from Hericium erinaceus (Lion’s Mane) mushroom: A review. International Journal of Biological Macromolecules, 97, 228-237.

Disclaimer: In China en andere Aziatische landen worden paddenstoelen al eeuwenlang gewaardeerd om hun nutritionele en medicinale eigenschappen. Pas recentelijk is de interesse in (medicinale)paddenstoelen in de Westerse wereld toegenomen en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar (een deel van) de mogelijke gezondheidsvoordelen. De genoemde gezondheidsclaims zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie & de producten zijn niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen van welke ziekte dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *