Medicinale cacao: hoe zit dat precies?

Cacao ken je waarschijnlijk als poeder, als warme drank en als basisingrediënt voor chocolade.

De oorsprong van cacao is echter een heel andere, al eeuwenlang gebruiken inheemse volkeren in Zuid- en Midden-Amerika cacao als ceremoniële drank en als medicinale plant.

Kwalitatieve cacao heeft de potentie om een stimulerende geneeskrachtige plant te zijn.

Hoe werkt cacao?

Ten eerste, de effecten van cacao zijn per persoon anders. Cacao bevat een aantal stoffen die verschillende effecten op het lichaam kunnen hebben, dit is afhankelijk van de dosering, de verhouding en natuurlijk je lichaam. Cacao werkt licht stimulerend dankzij de werking van de stoffen theobromine, fenylalanine, anandamide en theofylline.

Cacao voor spirituele en genezende doeleinden

Naast de moderne wetenschap wordt cacao al eeuwenlang ingezet bij spirituele en religieuze ceremonies. Dit vanwege het veroorzaken van fysieke en emotionele verandering die ook steeds meer mensen in het Westen beginnen te waarderen.

In tegenstelling tot psychedelische planten veroorzaakt cacao geen veranderingen in de mentale toestand.

Cacao opent de bloedvaten en ontspant de spieren

Cacao opent de bloedvaten en verhoogt de algehele bloedstroom in het lichaam. Spirituele leraren en sjamanen gebruiken cacao als een ‘hartopener’, een zachte bemiddelaar die ons in staat stelt dieper en beter te connecten met onze emoties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *