Cacao & Sound Healing Ceremony (ervaring)

Op een zonnige vrijdagavond begeef ik me naar The White Door Studio voor een Cacao & Sound Healing Ceremony. Zonde, denk ik nog, om 3,5 uur binnen te gaan zitten net nu de zon schijnt. Zodra ik een stap over de drempel zet weet ik echter dat het helemaal niet zonde is of zal zijn. The White Door Studio is zo’n ontzettend fijne plek, daar wil je altijd zijn.

Er liggen zo’n 20 meditatiekussens rond een altaar van cacaovruchten- en bonen, (rozen)blaadjes, kristallen en kaarsen. Een prachtig gezicht. Bij ieder meditatiekussen ligt een kleine dunne kaars en een kristal. Rozenkwarts of agaat. Rozenkwarts staat voor liefde en harmonie, agaat laat je innerlijke vuur weer branden, leren we later. Ik ben bij agaat gaan zitten, dat zal ongetwijfeld een reden hebben.

De exacte volgorde van alle rituelen weet ik niet meer precies, maar ik zal een en ander zo goed mogelijk proberen te beschrijven. Houd er rekening mee dat iedere cacao ceremonie anders is en dat dit twee ceremonies in één waren: een cacao ceremonie en een sound healing ceremonie. Beide ceremonies worden ook los van elkaar gehouden.

We are drinking consciousness, consciousness from love. Cacao brings us into our feeling body.

De magie van smudgen

Allereerst worden we ‘gesmudged’ door Britta, zij vraagt ons een voor een op te staan met de armen wijd langs het lichaam. Met een smudge stick, een smeulend bundeltje gedroogde kruiden, wordt een ieder van ons energetisch gereinigd en gevraagd in het hier en nu te zijn. Een fijn ritueel om te landen.

Over cacao en the cacao circle

Britta vertelt over cacao en specifiek over the cacao circle, de ceremoniële cacao die we later op de avond zullen gaan drinken. Ze is ontzettend charismatisch en heeft een fijne energie, ik hang aan haar lippen.

cacao ceremonie ervaringen

Het zetten van een intentie

Er wordt een cacaovrucht doorgegeven, een voor een vertellen we elkaar hoe we ons voelen (ik ben blij!) en wat onze intentie voor deze avond is (meer zachtheid). Het is mooi om van iedereen te horen hoe zij zich voelen en wat hun intentie is. Het voelt veilig om dit te delen en schept een gevoel van saamhorigheid.

Ademhalingsoefeningen

Natuurlijk was er ook ruimte voor ademhalingsoefeningen. Geen betere manier om in het hier en nu te belanden dan via ademhalingsoefeningen. Een heerlijke ademhalingsoefeningen vind ik de oefening waarbij je inademt en vervolgens uitademt met de ‘aaa’, een ‘aaa’ alleen stelt niet veel voor, maar meer dan 20 ‘aaa’s klinken zo mooi in een ruimte.

Sound healing

Het heet natuurlijk niet voor niets een Cacao & Sound Healing Ceremony, gedurende de hele ceremonie verzorgde Kala de sound, met gitaar en zang en met kristallen klankschalen. Zo nu en dan werden wij gevraagd mee te zingen. Hoewel ik absoluut niet goed kan zingen, word ik er zo ontzettend blij van. En tussen alle andere stemmen valt het heus niet op dat ik geen nachtegaaltje ben.

Cacao drinken

Zo’n twee uur na het begin van de ceremonie was het tijd voor het drinken van de cacao. Dat klinkt misschien mega lang, maar zo voelde het (gelukkig) niet. Het was precies op tijd. De cacao was met liefde bereid door Britta en aangevuld met tahin (om te aarden), kaneel, agave en nog wat kruiden die ik niet meer weet. Britta schonk de cacao in prachtige mokken en vervolgens werd ieder kopje door de groep doorgegeven totdat iedereen een kopje cacao had. Gezamenlijk dronken we de eerste slok, de rest van het kopje dronk je vervolgens zelf in je eigen tempo. Nadat je je kopje leeg had werd je uitgenodigd om te gaan liggen onder een dekentje en nam Britta ons mee in een geleide meditatie en Kala begeleidde de meditatie met geluid en zette dit ook voort na de meditatie. Eerlijk is eerlijk, de meditatie was prachtig en de muziek ook maar op een gegeven moment was het voor mij genoeg (en toen moesten we nog een uur haha).

Journallen

Na de ceremonie is er tijd om te journallen, wat ik zelf heel erg fijn vindt. Er is altijd wel iets wat je kwijt wilt / moet.

Cacao ceremonie ervaring

Ik vond het een super fijne cacao ceremonie en zou ik een ceremonie met Britta en Kala zeker aanraden. Tijdens de ceremonie heb ik ontzettend veel liefde ervaren en zelfs een traantje gelaten.

Emotions are not here to break us, they are here to break us open. – Britta Waechter

Alleen geef ik zelf de voorkeur aan iets kortere cacao ceremonies. Soms lukt het me om me helemaal over te geven en de tijd los te laten, maar lang niet altijd en dan wordt ik hoe erg ik er ook van geniet, onrustig.

Ceremonie: Cacao & Sound Healing Ceremony

Gegeven door: Britta Waechter & Sound of KALA
Taal: Engels
Locatie: The White Door Studio, Amsterdam
Duur: 18.30 – 22.00
Kosten: €79 (early bird)
Cacao: The cacao circle
Oorsprong cacao: Guatemala
Dosis: 37 gram

Volg zelf ook een cacao ceremonie in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *